Ervika

Ervika, også kjent som "langt borti huttiheita", og "gokk" er et jordbruksbygd ingen egentlig har lagt merke til. Ervik er full av gammeldagshet og død, og det er ingen som vil være der frivillig. Ingen vet egentlig hvor det er, bortsett fra de som bor der. Bygden består av flere slitte, gamle hus og et par gårder som snart er konkurs. Grunnen til at Ervika fortsatt har beboere er fordi Harstad kommune bruker bygden som gamlehjem siden kommunen ikke har råd til et ordentlig sykehjem.

Ervika, 2021

Historie

Ervika ble grunnlagt i ingen husker når. Den vokste etterhvert frem som en lite bygd stor nok til å ha en butikk og en skole, men disse ble lagd ned fordi over halvparten av befolkningen ville fått hjerteinfarkt hvis de prøvde å gå dit.

Befolkning

Befolkningen i Ervika er full av håpløshet og tristhet. En stor del av befolkningen er pensjonister, og over halvparten av disse lider av schizofreni. Ervika strikkeklubb og Ervika syklubb er viktig for mange som bor i Ervika. Hvis en beboer i Ervika prøver å prate med naboen de ikke vet hva heter så er det vanlig å bli skutt på stedet, og bli husket som en psykopat av alle.

Ervika-beboer